Les vinyes

Totes les vinyes es troben dins del terme municipal de Marçà, al sud de la comarca del Priorat. Aquestes estan distribuïdes en diverses partides del terme, totes amb diferents orientacions. En total comptem amb 23 hectàrees de vinya, entre les quals hi ha terres de propietat i terres d’arrendament.

Les vinyes són principalment de les varietats Garnatxa i Carinyena autòctones de la zona, la major part de les quals, un 75% aproximadament, pertanyen a ceps d’entre 70 i 80 anys d’edat, amb peu de “Lot” i empeltades amb les millors agulles de les vinyes de la zona. També comptem amb una petita quantitat de vinya de les varietats Merlot i Syrah d’uns 20 anys.

El sòl és lleugerament calcari i les condicions d’orientació de les vinyes, fetes pels nostres avis als voltants dels anys 1920 i 1930, estan magníficament dirigides. La producció total del Celler Vermunver és d’aproximadament 70.000 Kg dels quals es seleccionen acuradament petites parcel·les de les diverses finques.

A tall d’anècdota la selecció d’aquestes parcel·les forma una figura al plànol del terme municipal de Marçà que recorda a la constel·lació d’Orió, per això les anomenem “Vinyes d’Orió”.

Amb una producció anual de 5.500 a 6.500 Kg el Celler Vermunver elabora el primer producte de la bodega, Génesi Selecció.